Awards en StokjesDeze heb ik gekregen van Creacuties enzo, Annemarie's Breiblog, Made bij Mriek, Lique's Handmade en Joozz!!!
Hartstikke bedankt allemaal! Wat een complimenten!!!

Wat moet ik hiervoor doen?
5 Dingen over mezelf vertellen. En het doorgeven aan 5 anderen.
Nou, ik heb net en heel verhaal verteld, misschien daar wat uit en wat anders.

1. Ik ben Christen. God is er altijd bij! Dat ervaar ik overal in.
2. Ik ben nogal een pietje precies. En dat is nog wel eens flink lastig.
En toch is het altijd chaos...
3. Ik hou van vrolijke en natuur/aardekleuren, maar in huis, heb ik het liefst alles heel rustig, groen, wit en hout.
4. Als ik met iets begin, zo moeilijk mogelijk, zodat ik alle problemen gelijk heb gehad.
5. Ik ben dol op dropjes. Kan beter geen zak in huis hebben.

Nu 5 anderen (heel moeilijk, er zijn zoveel favorieten!)
Ik probeer eruit te zoeken, die er nog geen een hebben;

1. Snoopy's Crea, omdat je mijn vriendinnetje bent. En je zo je best doet met je blog!
2. Marlene Creatief
Je blog er zo leuk uit ziet met mijn vosjes en ik je graag een hart onder de riem wil steken.
3. 8r1id-Bobbeez
Omdat je zulke leuke dingen maakt!
4. Mon Cherry, Love your stuff!!!
5. Meet my Life. Ik word altijd zo vrolijk van jouw blog!

Ffieuw, dat was een hele klus!

__________________________________________________

Dit stokje heb ik doorgekregen van Huisje 9!

Hoe het begon...
Tja, eigenlijk ben ik altijd crea geweest.
Ik heb mijn moeder eens even geraadpleegd en die vertelde me, dat ik als klein meisje altijd bij haar aan de tafel zat te knutselen. En later ook altijd het liefst zat te knutselen en te prutsen en van alles zat uit te denken. Ik maakte bv enveloppen van plaatjes en papier. En lijstjes versieren en opvullen ed.
Tekenen en lezen deed ik ook onzettend graag. Dit alles herken ik ook heel veel in Willem, die maakt alleen ook allerlei bouwplannen en knutselt piratenschepen ed (een echte jongen, hahaha!).Dit is eigenlijk altijd gebleven.
Eigenlijk is het me met de paplepel ingegoten! Mijn moeder is ook heel creatief!
Ze naaide heel veel, haken en breien (ik ben dolblij met haar sokken) deed ze ook. En had/heeft altijd creatieve ideeen om dingen weer leuk te maken, of op te pimpen, zoals je dat nu zegt. Het breien heeft ze me ook aangeleerd, maar ik had het geduld er niet voor. Ik heb ook ooit een naaimachientje gekregen voor Sinterklaas, hij deed het niet goed en er moest een andere komen. Ik had toen liever een radio, onvoorstelbaar! (Stom hé!)
Punniken ed, vond ik dan wel weer leuk.
Toen ik net getrouwd was, is mijn oma overleden, waar ik heel gek op was. En ook veel van geleerd heb. Ik heb haar naaimachine gekregen, wat ik heel bijzonder vond.
Ik ben toen ook op naaicursus gegaan. Ben gelijk met een gevoerd gillette begonnen. Ja, ik mag graag moeilijk beginnen. Je komt dan gelijk alle problemen tegen en moet daar uit zien te komen.
Daarna heb ik nog truien, blouses, broeken en spijkerbroeken gemaakt. Ze heeft me ook gelijk geleerd, dat het eruit zag alsof het uit de winkel kwam. Want ik naaide veel te netjes (ben nogal precies).
Toen ik zwanger was van Willem heb samen met mijn moeder van alles voor de babykamer gemaakt; een hemeltje (met een mooie band aan de onderkant en een grote strik)voor boven het ledikant, Gordijnen, dekbedhoesjes, sloopjes, stoelkussenovertrek en voedkussen ed. Na de zwangerschap heb ik nog wel allerlei stofjes gekocht om kleertjes voor Willem te maken, maar het lukte me niet meer vanwege mijn bekken, kon niet zolang achter de machine en ook niet meer patronen uittekenen enz.. En ik heb fibromyalgie, ben hypermobiel en heb bekkeninstabiliteit, dus met een kleintje erbij was er energie te kort.
Wel ben ik altijd kaarten blijven maken, dat deed ik ook nog. Ben begonnen met plaatjes uit tijdschriften,zandschilderen. later 3D, embossen en borduren. De laatste 3 vind ik nog steeds leuk.
Wat voorbeelden, die wel op de pc staan;Sinds een jaar of vier, denk ik, weet niet precies, ben ik met een groepje van nog 3 vrouwen aan het schilderen. Om de week, heerlijk! En daar is mijn liefde voor het schilderen geboren. Lisette, een ervan, heeft me geleerd hoe alles gaat. En het is zo gezellig altijd! Ben begonnen met aquarel, daar kan je zo lekker precies mee, niet van die watervlekken. Daarna acryl, dit vind ik toch ook erg leuk, vooral kinderschilderijen en bloemen maak ik graag. Ik schilder het liefts zo echt mogelijk, dit heb ik echt af moeten leren, want dat frustreerde ontzettend. Sinds een jaar of twee heb ik er echt heel veel plezier in.
Enkele voorbeeldenDan nu...
Het haken, dat begon met breien.
Vorige zomervakantie zijn we een dagje met de trein geweest en zaten er twee meisjes naast ons te breien. Willem vroeg, of ik dat ook kon. Natuurlijk, zei ik toen.
Nou, dat was wel heel lang geleden...
Ik heb thuisgekomen de breinaalden opgezocht, die ik van mijn moeder heb meegekregen.
En heb een patroon gezocht. Ik kwam dit patroon bij de Hobbydoos tegen en was verkocht. Zoals ik al eerder zei, ik begin graag moeilijk!
Met de pc erbij allerlei steken en meerderen en minderen opgezocht en dit was het resultaat! Willem heeft hem Klaver genoemd. Zijn echte konijn heet Bloempje.Op zoek naar meer patronen ben ik de gehaakte knuffels en amigurumis tegengekomen.
Schitterend vond ik het!!! Maar had nog nooit gehaakt...
Toen heb ik mezelf haken aangeleerd, weer de pc erbij. Maar het vasthouden was toch al een groot probleem. Daar heeft mijn schoonmoeder me mee geholpen. Het vasthouden van naald en draad ( heel belangrijk, dat was nog knap lastig) en ze heeft me meerdere keren laten zien hoe de steken werkten. Maar dat ging zo snel, gelukkig zijn er ook boeken en is er de pc.
Het heeft behoorlijk aangeslagen, zoals je op de blog kunt zien.
En dat vanaf september! Heerlijk!!!
Je kan er mee zitten met je beentjes omhoog. En je kan kiezen welke fase van het werkstuk je op welk moment doet. En het is een stuk minder zware belasting voor mijn schouders, dan breien. Maar ook daar heb ik nog leuke patroontjes van liggen!
Ik baal als een stekker als het even niet lukt met mijn handen en/of schouders, want het liefst zit ik altijd met een haakwekje in de handen.
Maar nu wil ik toch eigenlijk ook wel heel graag de naaimachine (ondertussen ook een nieuwe gekregen toendertijd) er weer bijpakken. Ik zie zoveel leuks voorbijkomen. En heb ook fantastische uilenpatronen gedownload. Ik zal nog wel even moeten graven hoe alles ook alweer moet.
Willem is nu 9, in oktober 10! Dus zolang alweer geleden, dat ik genaaid heb.
Tja, plannen te over!!!
Nu de tijd nog om het uit te voeren en niet te vergeten, de energie.


Nu de dames die het stokje doorgeef;
- Mijn vriendin Carla, van Snoopy's Crea. Wij zijn elke donderdagavond creatief bij elkaar, naast het kletsen natuurlijk. Of voor de school van onze kinderen (we maken de hal van de school op thema leuk), of kaarten maken, of haken, of wat dan ook maar. En de rest van de week zijn we trouwens ook wel veel bij elkaar. Echt afkikken nu, in de vakantie!
-Jantina,van Creacuties
-Claire, van Haakmuts

Ik ben benieuwd, hoe bij jullie alles begonnen is!


Hoe werkt dit stokje?

1. Schrijf een blogje over de start en loopbaan van jouw passie.
Je kunt het hebben over:
je eerste creatie - jouw (stik)machine(s) - enkele mijlpalen - jouw 'meesters' - je topstuk - je werkplekje - weetjes - tips - ...

2. Knip en plak dit stukje tekst met de afbeelding in jouw blogje.

3. Geef het stokje door aan drie of meer gepassioneerde mensen (laat een berichtje achter op hun blog).

4. Laat je bij het eerste berichtje over hoe het begon (http://naaiclub.blogspot.com/2010/07/hoe-het-begon.html) een wederwoordje achter met een link naar jouw verhaal